Top of this document
Go directly to navigation
Go directly to page content

past project

Platform21 = Cooking and Constructing

Turning edibles in constructables

De keuken als laboratorium om te bouwen, plakken, stempelen en ontwerpen. Ooit gehoord van aardappelplastic? Tomaten-deodorant? Of fluiten op een wortel?
Platform21 = Cooking and Constructing nodigde publiek uit om samen met verschillende ontwerpers, kunstenaars en architecten nieuwe toepassingen te ontdekken voor eetbare ingrediënten.

In de tijdelijke 'doe-het-zelf' kookstudio ontworpen door Frank Visser (IJM) kon iedereen zelf aan de slag aan de hand van instructables – stap voor stap handleidingen in beeld en woord.

Elke zondag was er een Sunday Soup met workshops, lezingen, presentaties en films. Hier zie je wat we er tijdens Cooking and Constructing gecreëerd is, met publiek, met de ontwerpers die de expositieruimte gebruikten als studio om te werken en met de instructables waarmee je zelf weer aan de slag kunt.

Platform21 = Cooking and Constructing maakte deel uit van het GNAM - gastronomia nell' arte moderna - festival. GNAM is een internationaal festival dat gastronomie, kunst en creativiteit verbindt.
Het festival was eerder dit jaar ook in Parma (Italië) en gaat later dit jaar naar Cahors (Frankrijk). In samenwerking met: Solares Fondazione delle Arti en ADC,EP (Association pour le Développement de la Création, Etudes et Projets). Zie ook www.gnamfestival.eu.

Dit project werd gesteund door het Cultuur Programma van de Europese Unie.

Platform21 = Cooking and Constructing vond plaats van 10 februari - 30 maart 2008.

  • past project:Amsterdam, Platform21

    Platform21 = Cooking & Constructing

    turning edibles in constructables

    De keuken als laboratorium om te bouwen, plakken, stempelen en ontwerpen. Ooit gehoord van ...

  • Sunday Soup #1

    Sweet Graffiti

    Shane Waltener gebruikt poedersuiker, eiwit, citroensap en snoep voor graffiti die er schattig uitziet.

    Na wat projecten gedaan te hebben waarbij hij glazuurtechnieken gebruikte, kwam Shane Waltener op het idee zoete tags en…

  • research + Sunday Soup #2

    RAW COLOR

    Daniera ter Haar en Christoph Brach onderzoeken de kracht van inkt uit groente en fruit.

    Daniera ter Haar en Christoph Brach creëerden samen 100% SAP, een project over de kracht van natuurlijke kleur. Groenten worden…

  • report Sunday Soup #3

    De kracht van spaghetti

    In een workshop spaghettibruggen en -torens bouwen testten we de kracht van spaghetti met civiel ingenieur én nationaal kampioen…

  • Sunday Soup #5

    Food or Fuel

    Graan en maïs gebruiken als brandstof of voedsel?

    Presentaties over bijtanken voor auto en geest, kunst die milieubewust maakt, citroenbatterijen en een VJ performance die hier live…

  • Sunday Soup #7

    De toekomst van kweekvlees

    Gaan we vlees uit een reageerbuis eten?

    Kweekvlees, oftewel vlees uit een kweekbakje, bestaat uit dierlijke cellen die zijn gekweekt zonder dat daar enig dierenleed bij…

  • link

    Culiblog.org

    Food, food culture, food as culture and the culture that grows our food

  • architectural research

    De Nieuwe Markt

    Ingredienten: onschuldige toeristen en ervaren vreters, bleke aardappelen en verse koriander, tamme duiven en levende inktvissen,…

  • festival

    Cooking and Constructing is onderdeel van het GNAM - Gastronomy in Modern Art - festival

  • instructable

    Sweet Graffiti

    Probeer het thuis met deze instructable.

    Voor het maken van tags en graffiti in alle vormen en maten heb je geen talent in het hanteren van spuitbussen meer nodig. Gebruik…

  • article

    The Kitchen as a Laboratory

    To cook is to turn over in the mind. To chew is to evaluate. To digest is to make your own.

  • Sunday Soup #4

    Experimentele aardappelstempels en het geluid van een wortel

    De tafel is een plek om elkaar te ontmoeten. Studenten van de TXT afdeling van de Rietveld Academie gebruikten grote tafelkleden om…

  • Sunday Soup #6

    Architectuur, landschap en voedsel

    Wat voor effect heeft je eetgedrag op je leefomgeving?

    Jan Jongert van 2012architecten gaf een lezing over hoe een nieuw type architectuur kan ontstaan als het integreren van…

  • instructable

    Seitan innovatie

    Ingrediënten: Glutenmeel, pinda olie, jeneverbessen, gember...

    Debra Solomon, culinair blogger, food researcher en bedenker van conceptrestaurants gaf een seitan workshop tijdens het debat over…

  • instructable

    Citroenbatterij

    Ingredienten: citroenen, koperdraad, zink en koperplaat

    Konstantin Leonenko is een Willie Wortel. Hij gebruikte Platform21 als zijn lab en perfectioneerde deze naturlijke batterij.